Bursa Malaysia

top_rightads

Wednesday, September 18, 2013

SPNB Bincang Dengan Kerajaan Negeri Bina Rumah Mampu Milik Untuk Bumiputera

12 Zulkaedah 1434

IPOH, 17 Sept, 2013- Syarikat Perumahan Negara Berhad (SPNB) sedang berbincang dengan kerajaan negeri bagi membina lebih banyak rumah mampu milik untuk Bumiputera.

Pengerusinya Datuk Dr Abdul Latiff Ahmad berkata setakat ini perbincangan telah dilakukan dengan empat kerajaan negeri iaitu Kedah, Johor, Melaka dan Negeri Sembilan.

"Empat negeri itu telah memberi respons positif," katanya kepada pemberita selepas Majlis Ramah Mesra SPNB Bersama Rakyat di sini, Selasa.

Berucap pada Majlis Pemerkasaan Ekonomi Bumiputera 2013 baru-baru ini, Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak berkata kerajaan melalui Syarikat Perumahan Rakyat 1Malaysia (PR1MA) serta SPNB dengan kerjasama kerajaan negeri akan memperbanyakkan pembinaan rumah mampu milik untuk Bumiputera.

Bagaimanapun, Abdul Latiff berkata agak sukar untuk mengadakan perbincangan dengan negeri yang berada di bawah pentadbiran pakatan pembangkang.

"Pengalaman SPNB dengan negeri pakatan pembangkang sebelum ini memang susah sebab kuasa untuk meluluskan di peringkat implementasi adalah dalam bidang kuasa kerajaan negeri," katanya.

Sementara itu, SPNB merancang membina 30,000 unit rumah mampu milik dan 10,000 unit rumah mesra rakyat untuk membantu golongan berpendapatan rendah di seluruh negara bagi tempoh lima tahun akan datang.

Berita lanjut: BERNAMA

1 comment:

  1. Asa syarikat pinjaman pinjaman bersedia untuk meminjamkan mana-mana jumlah yang anda perlukan untuk memulakan perniagaan peribadi anda. kami memberi pinjaman pada kadar faedah 3%, jadi Sila memohon pinjaman pertanian pertanian. jika anda memerlukan hubungan pinjaman e-mel kami: asaloantransfer@gmail.com, anda juga boleh menghubungi e-mel ini: finance_institute2015@outlook.com


    Asa loan lending company are ready to loan you any amount you need to start up your personal business. we give out loan at 3% interest rate, so Kindly apply for agricultural farming loan. if you need loan contact our email:asaloantransfer@gmail.com, you can also contact this email:finance_institute2015@outlook.com

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...