Bursa Malaysia

top_rightads

Thursday, September 19, 2013

Maybank Islamic Peroleh Pembiayaan Rentas Sempadan Pound Sterling

13 Zulkaedah 1434
KUALA LUMPUR, 18 Sept , 2013- Maybank Islamic Bhd baru-baru ini memperoleh pembiayaan rentas sempadan Pound Sterling, menjadikannya bank Malaysia pertama memiliki instrumen pembiayaan seumpama itu di London.

Ketua Pegawai Eksekutifnya Muzaffar Hisham berkata bank itu telah dilantik oleh pelanggan korporatnya sebagai pengatur utama bersama bagi tujuan membeli hartanah di London.

"Janji niaga itu kemungkinan besar akan diumumkan semasa Forum Ekonomi Islam Dunia kesembilan di London pada Oktober," katanya kepada pemberita selepas pelancaran awal produk gadai janji runcit baharunya, di sini, Rabu.

Beliau berkata bank itu sedang di peringkat akhir melancarkan produk pembiayaan hartanah mata wang asing Islam bagi hartanah di London, yang dijangkakan pada suku keempat tahun ini.

"Pelabur Malaysia semakin berminat mempelbagaikan portfolio pelaburan mereka ke United Kingdom dan terutamanya London, dan Maybank Islamic berkedudukan baik untuk menggalakkan peluang seumpama itu," katanya.

Muzaffar menegaskan kepentingan strategik pembiayaan Islam di London sebagai peluang untuk memanfaatkan sumber baharu modal, aset dan kecairan dalam pasaran Islam bagi pertumbuhan masa depan London.

Berita lanjut: BERNAMA

1 comment:

  1. Asa syarikat pinjaman pinjaman bersedia untuk meminjamkan mana-mana jumlah yang anda perlukan untuk memulakan perniagaan peribadi anda. kami memberi pinjaman pada kadar faedah 3%, jadi Sila memohon pinjaman pertanian pertanian. jika anda memerlukan hubungan pinjaman e-mel kami: asaloantransfer@gmail.com, anda juga boleh menghubungi e-mel ini: finance_institute2015@outlook.com


    Asa loan lending company are ready to loan you any amount you need to start up your personal business. we give out loan at 3% interest rate, so Kindly apply for agricultural farming loan. if you need loan contact our email:asaloantransfer@gmail.com, you can also contact this email:finance_institute2015@outlook.com

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...