Bursa Malaysia

top_rightads

Wednesday, September 11, 2013

PKS Wajar Guna ICT Untuk Maksimum Keuntungan

5 Zulkaedah 1434

KOTA KINABALU, 10 Sept, 2013- Perusahaan Kecil dan Sederhana (PKS) perlu memanfaatkan teknologi maklumat dan komunikasi (ICT) untuk memaksimumkan keuntungan.

Timbalan Ketua Menteri Sabah Datuk Raymond Tan Shu Kiah berkata PKS perlu meneroka ICT, yang boleh memberikan mereka akses kepada maklumat mengenai permintaan pasaran.

"Syarikat-syarikat yang berjaya mempunyai akses kepada maklumat dengan memanfaatkan ICT. PKS boleh memperoleh pelbagai maklumat berguna untuk memajukan lagi perniagaan mereka," katanya pada Persidangan Perniagaan PKS 2013 di sini Selasa.

Beliau juga berkata ICT boleh mengurangkan kos operasi PKS yang tinggi untuk menjalankan perniagaan.

"Menjalankan perniagaan dalam talian merupakan usaha yang menguntungkan, terutama menerusi Pakej Internet yang menarik oleh pembekal perkhidmatan telekomunikasi," kata Tan yang juga Menteri Pembangunan Perindustrian negeri.

Sumber berita: BERNAMA

1 comment:

  1. Asa syarikat pinjaman pinjaman bersedia untuk meminjamkan mana-mana jumlah yang anda perlukan untuk memulakan perniagaan peribadi anda. kami memberi pinjaman pada kadar faedah 3%, jadi Sila memohon pinjaman pertanian pertanian. jika anda memerlukan hubungan pinjaman e-mel kami: asaloantransfer@gmail.com, anda juga boleh menghubungi e-mel ini: finance_institute2015@outlook.com


    Asa loan lending company are ready to loan you any amount you need to start up your personal business. we give out loan at 3% interest rate, so Kindly apply for agricultural farming loan. if you need loan contact our email:asaloantransfer@gmail.com, you can also contact this email:finance_institute2015@outlook.com

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...