Bursa Malaysia

top_rightads

Thursday, September 19, 2013

BIMB Dapat Kelulusan Daripada Bursa Untuk Senaraikan Terbitan Hak, Waran

13 Zulkaedah 1434

KUALA LUMPUR, 18 Sept, 2013- BIMB Holdings Bhd (BIMB) Rabu menerima kelulusan daripada Bursa Malaysia Securities Bhd untuk menyenaraikan terbitan haknya berserta waran.

Dalam satu makluman kepada pengendali bursa itu, BHB berkata Bursa Malaysia Securities telah meluluskan cadangan penyenaraian yang melibatkan 426.716 juta waran sejajar dengan cadangan terbitan hak bersama waran.

Ia juga merangkumi penyenaraian 426.716 juta saham BIMB berikutan cadangan terbitan hak bersama waran, serta penyenaraian 426.716 saham BIMB sejajar dengan pelaksanaan waran.

Dalam satu kenyataan lain, BHB berkata saham-saham Bank Islam tidak akan dijanjikan sebagai cagaran bagi suku yang dicadangkan.

BIMB mengumumkan rancangannya pada Ogos untuk membeli baki kepentingan dalam Bank Islam, 18.5 peratus kepentingan daripada Lembaga Tabung Haji dan 30.5 peratus kepentingan daripada Dubai Financial Group dengan harga kira-kira RM2.87 bilion.

Cadangan pembelian itu akan dibiayai melalui terbitan hak dua bagi lima 426.7 juta saham baharu dan terbitan sukuk hingga RM1.47 bilion.

Awal September, BIMB menerima kelulusan daripada Bank Negara Malaysia bagi cadangan pembelian baki 49 peratus kepentingan dalam Bank Islam.

Bagaimanapun, bank pusat itu menolak cadangan kumpulan itu untuk menerbitkan sukuk dengan menggunakan saham Bank Islam sebagai cagaran bagi hutang.

Sumber berita : BERNAMA

1 comment:

  1. Asa syarikat pinjaman pinjaman bersedia untuk meminjamkan mana-mana jumlah yang anda perlukan untuk memulakan perniagaan peribadi anda. kami memberi pinjaman pada kadar faedah 3%, jadi Sila memohon pinjaman pertanian pertanian. jika anda memerlukan hubungan pinjaman e-mel kami: asaloantransfer@gmail.com, anda juga boleh menghubungi e-mel ini: finance_institute2015@outlook.com


    Asa loan lending company are ready to loan you any amount you need to start up your personal business. we give out loan at 3% interest rate, so Kindly apply for agricultural farming loan. if you need loan contact our email:asaloantransfer@gmail.com, you can also contact this email:finance_institute2015@outlook.com

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...