Bursa Malaysia

top_rightads

Friday, December 14, 2012

Takaful Malaysia Isytihar Dividen Sementara Kedua Sebanyak 10 Peratus

30 Muharram 1434


KUALA LUMPUR, 14 Disember 2012- Takaful Malaysia pada Jumaat mengisytiharkan dividen sementara tier tunggal kedua sebanyak 10 peratus bagi tahun kewangan berakhir 31 Dis, 2012, menjadikan keseluruhan dividen yang diisytiharkan berjumlah 25 peratus.

Dalam satu kenyataan pada Jumaat, syarikat itu berkata ini bersamaan dengan hasil dividen sebanyak 4.62 peratus berdasarkan harga penutupan sahamnya pada RM5.41 setakat 13 Dis, 2012.

Jumlah dividen sementara itu merupakan nisbah pembayaran sebanyak kira-kira 60 peratus daripada keuntungan bersih yang dijana bagi tempoh berakhir 30 Sept, 2012.

Pengisytiharan dividen itu adalah susulan pengumuman keputusan suku ketiga kumpulan itu baru-baru ini yang mencatatkan peningkatan keuntungan selepas cukai dan zakat sebanyak 55 peratus kepada RM67.4 juta, berbanding tempoh yang sama tahun lepas.

Maklumat lanjut:BERNAMA

1 comment:

  1. Saya Husnah dan saya sedang mengambil masa saya keluar untuk memberi keterangan Puan Amanda kerana dia akhirnya menawarkan saya.
    Saya dan suami saya mendapat ke dalam hutang yang sangat besar dengan Bank dan kami memohon pinjaman daripada syarikat pinjaman yang berbeza tetapi semua datang tidak berjaya. sebaliknya mereka mendapat kita ke dalam hutang lebih meninggalkan kita bankrap sehingga saya datang dalam hubungan dengan Puan Amanda, yang menawarkan saya pinjaman. Sekarang kita telah akhirnya menetap hutang kami dan memulakan perniagaan baru dengan wang kiri dari pinjaman. Anda boleh menghubungi beliau hari ini untuk pinjaman dalam apa jua bentuk dan jumlah.
    Hubungi Puan Amanda melalui mana-mana e-mel yang berikut. amandarichardssonloanfirm@gmail.com atau amandarichardson686@gmail.com atau anda boleh menghubungi saya melalui e-mel saya untuk arahan lanjut ikmahusnah@gmail.com

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...