Bursa Malaysia

top_rightads

Friday, December 14, 2012

Peraturan Mungkin Jejas Kestabilan Margin Penginsurans Malaysia

30 Muharram 1434

KUALA LUMPUR, 13 Disember 2012- Kestabilan pendapatan sektor insurans dan takaful Malaysia mungkin terjejas berikutan inisiatif kawal aturan selain turun naik pasaran modal semasa, kata Fitch Ratings.

"Namun sektor itu sebaliknya, akan terus disokong oleh pertumbuhan pasaran dan pengurusan modal yang kukuh berasaskan unjurannya yang stabil," katanya dalam satu kenyataan.

Firma kajian itu berkata hasrat pengawal atur untuk menghapuskan modal syarikat insurans ke atas kos pengambilalihan dan struktur harga tarif kebakaran, boleh menjejaskan kestabilan margin operasi syarikat.

"Cadangan pelaksanaan Akta Perlindungan Data Peribadi juga boleh mengubah suai amalan peniagaan syarikat insurans, yang mungkin menjurus kepada kos pematuhan yang lebih tinggi.

Maklumat lanjut: BERNAMA

1 comment:

  1. Saya Husnah dan saya sedang mengambil masa saya keluar untuk memberi keterangan Puan Amanda kerana dia akhirnya menawarkan saya.
    Saya dan suami saya mendapat ke dalam hutang yang sangat besar dengan Bank dan kami memohon pinjaman daripada syarikat pinjaman yang berbeza tetapi semua datang tidak berjaya. sebaliknya mereka mendapat kita ke dalam hutang lebih meninggalkan kita bankrap sehingga saya datang dalam hubungan dengan Puan Amanda, yang menawarkan saya pinjaman. Sekarang kita telah akhirnya menetap hutang kami dan memulakan perniagaan baru dengan wang kiri dari pinjaman. Anda boleh menghubungi beliau hari ini untuk pinjaman dalam apa jua bentuk dan jumlah.
    Hubungi Puan Amanda melalui mana-mana e-mel yang berikut. amandarichardssonloanfirm@gmail.com atau amandarichardson686@gmail.com atau anda boleh menghubungi saya melalui e-mel saya untuk arahan lanjut ikmahusnah@gmail.com

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...