Bursa Malaysia

top_rightads

Friday, December 14, 2012

Panasonic Memulakan Pengeluaran Di Kilang Modul Solar Baharu Di Malaysia

30 Muharram 1434

KUALA LUMPUR, 13 Disember 2012- Panasonic Corporation memulakan pengeluaran pada Khamis di kemudahan pengeluaran modul solar yang baru dibangunkan di Malaysia.

Menerusi keupayaan pengeluaran tahunan sebanyak 300 MW, kilang di Kulim Hi-Tech Park di Kedah itu akan mengeluarkan Heterojunction dengan lapisan modul solar "Intrinsic Thin" (HIT), yang menawarkan kecekapan peralihan tahap tertinggi di dunia.

Dalam satu kenyataan, syarikat itu berkata kemudahan pengeluaran baharu itu akan membantu Panasonic memenuhi permintaan tinggi ke atas solar di Jepun dan pada masa yang sama meningkatkan kecekapan kos.

Pasaran solar dunia dijangka berkembang berikutan meningkatnya kesedaran serta pengenalan langkah-langkah rangsangan seperti tarif galakan dan subsidi di beberapa negara, termasuk Jepun.

Maklumat lanjut: BERNAMA

1 comment:

  1. Saya Husnah dan saya sedang mengambil masa saya keluar untuk memberi keterangan Puan Amanda kerana dia akhirnya menawarkan saya.
    Saya dan suami saya mendapat ke dalam hutang yang sangat besar dengan Bank dan kami memohon pinjaman daripada syarikat pinjaman yang berbeza tetapi semua datang tidak berjaya. sebaliknya mereka mendapat kita ke dalam hutang lebih meninggalkan kita bankrap sehingga saya datang dalam hubungan dengan Puan Amanda, yang menawarkan saya pinjaman. Sekarang kita telah akhirnya menetap hutang kami dan memulakan perniagaan baru dengan wang kiri dari pinjaman. Anda boleh menghubungi beliau hari ini untuk pinjaman dalam apa jua bentuk dan jumlah.
    Hubungi Puan Amanda melalui mana-mana e-mel yang berikut. amandarichardssonloanfirm@gmail.com atau amandarichardson686@gmail.com atau anda boleh menghubungi saya melalui e-mel saya untuk arahan lanjut ikmahusnah@gmail.com

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...