Bursa Malaysia

top_rightads

Tuesday, December 25, 2012

Insurans Semakin Mahal Di Eropah

12 Safar1434

London: Larangan Kesatuan Eropah (EU) terhadap syarikat insurans menjadikan jantina sebagai antara kriteria menetapkan harga insurans, dijangka meningkatkan lagi kos insurans pengguna.

Mahkamah tinggi EU mengharamkan konsep penetapan harga insurans berbeza mengikut lelaki dan wanita yang diamalkan syarikat insurans kerana ia dianggap diskriminasi jantina selepas persatuan pengguna Belgium membawa penemuan ujian kes terhadap penanggung insurans pada Mac lalu.
Langkah itu dikritik syarikat insurans yang mengatakan jantina mempunyai pengaruh kuat kemungkinan seseorang menuntut dan mencerminkan premium yang dibayar.

“Ia sesuatu yang tidak masuk akal,” kata Penganalisis Insurans Investec di London, Kevin Ryan.

“Ia adalah luar biasa apabila mengatakan orang ramai tidak boleh bersaing berhubung faktor penaja jamin. Namun, secara keseluruhan kepada syarikat insurans, mereka akan melihatnya sebagai berita baik kerana harga akan meningkat,” katanya.

Harga lebih tinggi amat dialu-alukan industri insurans Eropah yang dihimpit dengan kadar faedah rendah dan kemelesetan di beberapa pasaran utama.

Maklumat lanjut: BH Online

1 comment:

  1. Saya Husnah dan saya sedang mengambil masa saya keluar untuk memberi keterangan Puan Amanda kerana dia akhirnya menawarkan saya.
    Saya dan suami saya mendapat ke dalam hutang yang sangat besar dengan Bank dan kami memohon pinjaman daripada syarikat pinjaman yang berbeza tetapi semua datang tidak berjaya. sebaliknya mereka mendapat kita ke dalam hutang lebih meninggalkan kita bankrap sehingga saya datang dalam hubungan dengan Puan Amanda, yang menawarkan saya pinjaman. Sekarang kita telah akhirnya menetap hutang kami dan memulakan perniagaan baru dengan wang kiri dari pinjaman. Anda boleh menghubungi beliau hari ini untuk pinjaman dalam apa jua bentuk dan jumlah.
    Hubungi Puan Amanda melalui mana-mana e-mel yang berikut. amandarichardssonloanfirm@gmail.com atau amandarichardson686@gmail.com atau anda boleh menghubungi saya melalui e-mel saya untuk arahan lanjut ikmahusnah@gmail.com

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...