Bursa Malaysia

top_rightads

Wednesday, December 19, 2012

Malaysia Airlines Tidak Tergesa-gesa Untuk Terbitkan Tranche Ketiga Sukuk

5 Safar 1434


NEW DELHI, 18 Disember 2012- Malaysia Airlines (MAS) tidak tergesa-gesa untuk menerbitkan tranche ketiga program sukuknya, kata pengerusi Tan Sri Md Nor Yusof.

"Kami tidak memerlukan pembiayaan itu sekarang," katanya ketika lawatan Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri Datuk Seri Mustapa Mohamed ke fasiliti penyenggaraan, pembaikan dan rombak rawat MAS-GMR Aerospace Engineering Company Ltd di Hyderabad, India.

Rancangan pemulihan sedang berlangsung dan berjalan lancar.

"Kami akan melakukannya apabila diperlukan," katanya apabila ditanya bila MAS akan menerbitkan sukuk sekali lagi.

MAS telah menerbitkan Program Sukuk Junior Kekal RM2.5 bilion dan tranche pertama sukuk RM1.0 bilion itu dilanggan sepenuhnya oleh Retirement Fund Incorporated.

Sukuk itu, yang merupakan tunggak utama rancangan pembiayaan syarikat penerbangan itu untuk meningkatkan asas modalnya, dikendalikan oleh Maybank Investment Bank Bhd.

Maklumat lanjut : BERNAMA

1 comment:

  1. Saya Husnah dan saya sedang mengambil masa saya keluar untuk memberi keterangan Puan Amanda kerana dia akhirnya menawarkan saya.
    Saya dan suami saya mendapat ke dalam hutang yang sangat besar dengan Bank dan kami memohon pinjaman daripada syarikat pinjaman yang berbeza tetapi semua datang tidak berjaya. sebaliknya mereka mendapat kita ke dalam hutang lebih meninggalkan kita bankrap sehingga saya datang dalam hubungan dengan Puan Amanda, yang menawarkan saya pinjaman. Sekarang kita telah akhirnya menetap hutang kami dan memulakan perniagaan baru dengan wang kiri dari pinjaman. Anda boleh menghubungi beliau hari ini untuk pinjaman dalam apa jua bentuk dan jumlah.
    Hubungi Puan Amanda melalui mana-mana e-mel yang berikut. amandarichardssonloanfirm@gmail.com atau amandarichardson686@gmail.com atau anda boleh menghubungi saya melalui e-mel saya untuk arahan lanjut ikmahusnah@gmail.com

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...