Bursa Malaysia

top_rightads

Friday, December 14, 2012

MARC Sahkan Semula Penarafan Institusi Kewangan CIMB Islamic Pada 'AAA/MARC-1'

30 Muharram 1434


KUALA LUMPUR, 14 Disember 2012- Malaysian Rating Corp Bhd (MARC) telah mengesahkan semula penarafan institusi kewangan (FI) CIMB Islamic Bank Bhd pada 'AAA/MARC-1' dan turut mengesahkan semula penarafan Program Sukuk Junior Tier 2 CIMB Islamic pada 'AA+IS'.

Dalam satu nota pada Jumaat, MARC berkata Sukuk Junior CIMB Islamic ditarafkan ditarafkan satu mata lebih rendah daripada penarafan institusi kewangan jangka panjangnya berikutan subordinasi Sukuk Junior itu kepada deposit bank dan lain-lain hutang tidak bercagar.

Unjuran kadar jangka panjang adalah stabil, katanya.

Maklumat lanjut: BERNAMA

1 comment:

  1. Saya Husnah dan saya sedang mengambil masa saya keluar untuk memberi keterangan Puan Amanda kerana dia akhirnya menawarkan saya.
    Saya dan suami saya mendapat ke dalam hutang yang sangat besar dengan Bank dan kami memohon pinjaman daripada syarikat pinjaman yang berbeza tetapi semua datang tidak berjaya. sebaliknya mereka mendapat kita ke dalam hutang lebih meninggalkan kita bankrap sehingga saya datang dalam hubungan dengan Puan Amanda, yang menawarkan saya pinjaman. Sekarang kita telah akhirnya menetap hutang kami dan memulakan perniagaan baru dengan wang kiri dari pinjaman. Anda boleh menghubungi beliau hari ini untuk pinjaman dalam apa jua bentuk dan jumlah.
    Hubungi Puan Amanda melalui mana-mana e-mel yang berikut. amandarichardssonloanfirm@gmail.com atau amandarichardson686@gmail.com atau anda boleh menghubungi saya melalui e-mel saya untuk arahan lanjut ikmahusnah@gmail.com

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...