Bursa Malaysia

top_rightads

Friday, December 14, 2012

KWSP Catat Pertumbuhan Pendapatan 66 Peratus

30 Muharram 1434


KUALA LUMPUR, 13 Disember 2012- Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) pada Khamis mengumumkan peningkatan pendapatan portfolio pinjaman dan bon sebanyak 66 peratus kepada RM3.06 bilion bagi suku ketiga berakhir 30 Sept, 2012 berbanding RM1.85 bilion bagi tempoh yang sama tahun lepas.

Pendapatan daripada pelaburan bagi suku berkenaan bertambah 3.24 peratus kepada RM7.02 bilion daripada lebih RM6.8 bilion tahun lepas.

Ketua Pegawai Eksekutifnya, Tan Sri Azlan Zainol, berkata pinjaman dan bon menjana pulangan 'one-off' (tidak berulang) yang luar biasa ekoran beberapa transaksi taktikal pasaran modal, sekali gus mengatasi portfolio-portfolio lain dalam tempoh yang sama.

Maklumat lanjut: BERNAMA

1 comment:

  1. Saya Husnah dan saya sedang mengambil masa saya keluar untuk memberi keterangan Puan Amanda kerana dia akhirnya menawarkan saya.
    Saya dan suami saya mendapat ke dalam hutang yang sangat besar dengan Bank dan kami memohon pinjaman daripada syarikat pinjaman yang berbeza tetapi semua datang tidak berjaya. sebaliknya mereka mendapat kita ke dalam hutang lebih meninggalkan kita bankrap sehingga saya datang dalam hubungan dengan Puan Amanda, yang menawarkan saya pinjaman. Sekarang kita telah akhirnya menetap hutang kami dan memulakan perniagaan baru dengan wang kiri dari pinjaman. Anda boleh menghubungi beliau hari ini untuk pinjaman dalam apa jua bentuk dan jumlah.
    Hubungi Puan Amanda melalui mana-mana e-mel yang berikut. amandarichardssonloanfirm@gmail.com atau amandarichardson686@gmail.com atau anda boleh menghubungi saya melalui e-mel saya untuk arahan lanjut ikmahusnah@gmail.com

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...