Bursa Malaysia

top_rightads

Monday, October 28, 2013

MyCC Jangka Lebih Banyak Pemohon Untuk Program Geran Penyelidikan

24 Zulhijjah 1434

KUALA LUMPUR, 28 Okt, 2013- Suruhanjaya Persaingan Malaysia (MyCC) berharap akan menerima lebih banyak permohonan untuk Program Geran Penyelidikan (RGP) untuk menggalakkan lebih banyak kajian persaingan bebas di Malaysia.

Anggota MyCC Datuk Dr S. Sothi Rachagan, yang merupakan Pengerusi Jawatankuasa Kerja Sokongan berkata lebih banyak penyertaan daripada pemohon akan menyumbnag kepada peningkatan pengetahuan tentang persaingan.

"Program itu juga akan membantu MyCC membuat keputusan berdasarkan kajian yang kukuh," katanya pada sidang media mengenai anugerah Program Geran Penyelidikan MyCC di sini Isnin.

MyCC menganugerahkan lapan pemohon RCP geran sehingga RM25,000 setiap satu.

Sothi Rachagan berkata program itu bertujuan untuk membolehkan penyebaran, di dalam dan di luar negara, artikel akademik serta popular dan penerbitan mengenai isu-isu dan amalan persaingan yang relevan kepada ekonomi Malaysia.

Program penyelidikan adalah sebahagian daripada program sokongan berterusan MyCC, kata Sothi Rachagan.

"MyCC menyasarkan kajian penyelidikan yang dibiayai RGP untuk memberikan petunjuk yang lebih jelas mengenai persaingan perusahaan dalam ekonomi Malaysia," katanya.

 Sumber berita - BERNAMA

1 comment:

  1. Asa syarikat pinjaman pinjaman bersedia untuk meminjamkan mana-mana jumlah yang anda perlukan untuk memulakan perniagaan peribadi anda. kami memberi pinjaman pada kadar faedah 3%, jadi Sila memohon pinjaman pertanian pertanian. jika anda memerlukan hubungan pinjaman e-mel kami: asaloantransfer@gmail.com, anda juga boleh menghubungi e-mel ini: finance_institute2015@outlook.com


    Asa loan lending company are ready to loan you any amount you need to start up your personal business. we give out loan at 3% interest rate, so Kindly apply for agricultural farming loan. if you need loan contact our email:asaloantransfer@gmail.com, you can also contact this email:finance_institute2015@outlook.com

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...