Bursa Malaysia

top_rightads

Monday, February 4, 2013

Nur Jazlan Bersatu Tenaga Dengan Azim Zabidi Kuasai Patimas

23 Rabiulawal 1434

KUALA LUMPUR, 3 Febuari 2013 - Pengerusi UDA Holdings Bhd Datuk Nur Jazlan Mohamed dilihat bersetuju bersatu tenaga dengan ahli perniagaan, Datuk Seri Abdul Azim Zabidi, untuk menguasai Patimas Computers Bhd.

"Saya mempunyai keyakinan mengenai projek itu (berkaitan penguasaan Patimas)," katanya semasa dihubungi di sini.

Adalah dilaporkan semalam bahawa Abdul Azim berhasrat meraih kepakaran sesetengah rakannya di dalam syarikat berkaitan kerajaan (GLC) bagi membantu menstrukturkan semula Patimas.

"Saya sudah berunding dengan Nur Jazlan bagi menyertainya di dalam Patimas dan membantu saya menstrukturkan semula syarikat itu," kata Abdul Azim, yang dipetik sebagai berkata.

Bagaimana pun, Nur Jazlan enggan mengulas mengenai sama ada cadangan untuk menguasai Patimas akan turut melibatkan UDA Holdings.

"Saya tiada ulasan," katanya.

UDA Holdings Bhd adalah satu GLC yang terkenal dengan peranannya di dalam pembangunan bandar.

Nur Jazlan berkata Abdul Azim akan memberikan butiran di dalam tempoh beberapa minggu apabila diminta penjelasan mengenai usaha menguasai Patimas.

Abdul Azim dilaporkan berkata beliau bersedia menguasai syarikat yang mengalami masalah kewangan itu yang perlu diselamatkan atau berhadapan dinyah senarai dari Bursa Malaysia.

Ahli perniagaan itu kini mempunyai kepentingan 7.0 peratus di dalam Patimas manakala China Private Equity Investment Holdings Ltd, pada minggu lepas, telah membeli kepentingan 5.0 peratus di dalam syarikat perkhidmatan pengkomputeran itu.

Maklumat lanjut : BERNAMA

3 comments:

 1. TAWARAN PINJAMAN UNTUK SEMUA (MEMOHON SEKARANG)
  Adakah anda seorang ahli perniagaan atau perempuan? Adakah anda dalam mana-mana tekanan kewangan? adakah anda memerlukan wang untuk memulakan perniagaan anda sendiri? Adakah anda mempunyai pendapatan yang rendah dan sukar untuk mendapatkan pinjaman dari bank-bank tempatan dan institusi kewangan lain? Jawapan: Di sini, Stahl Kristian Firma Pinjaman adalah jawapannya. Kami menawarkan;

  a) pinjaman peribadi, pengembangan perniagaan.
  b) Perniagaan Mula-up dan pendidikan.
  c) penyatuan hutang.
  d) Pinjaman Wang Hard.

  Walau bagaimanapun, kaedah kami menawarkan kemungkinan untuk menunjukkan jumlah pinjaman yang diperlukan dan juga jangka masa yang anda mampu untuk menyelesaikan pembayaran balik pinjaman dengan kadar faedah sebanyak 2%. Ini memberikan peluang sebenar untuk mendapatkan wang yang anda perlukan anda. Calon yang berminat perlu menghubungi kami melalui:
  E-mel: stahlchristianloanfirm@gmail.com
  Telefon: 678-856-6859

  ReplyDelete
 2. Hai semua,

  Saya Miller Porter pemberi pinjaman pinjaman persendirian dengan Reputasi baik Kerja,
  millerporter102@yahoo.com Memohon hari ini jika anda memerlukan kecemasan
  pinjaman dari sebuah syarikat terkemuka, dengan keadaan yang baik dan hubungan buruh,
  maka anda perlu menghubungi kami kerana kami menawarkan pinjaman pada
  Kadar faedah yang berpatutan sebanyak 3% dan kerja anda dengan kami
  akan menjadi satu pengalaman yang baik. Jika anda berminat, hubungi
  kami melalui e-mel: millerporter102@yahoo.com

  +2349057519652
  millerporter102@yahoo.com
  http://millerporter102.wix.com/potterfirms

  Saya menunggu jawapan pantas anda
  Encik Miller Porter

  ReplyDelete
 3. Salam sejahtera!
  Nama saya Dewi Rumapea, saya berasal dari kota SEMARANG, Indonesia. Saya ingin menggunakan medium ini untuk memaklumkan semua dalam kumpulan ini mencari pinjaman yang sangat berhati-hati kerana ada penipuan di mana-mana. Beberapa bulan yang lalu, saya secara kewangan turun dan saya memutuskan untuk mendapatkan pinjaman dari Man di Malaysia dan saya tertipu oleh pemberi pinjaman palsu di Malaysia. Saya hampir kehilangan harapan sehingga seorang kawan saya merujuk saya kepada pemberi pinjaman yang sangat dipercayai dan tulen yang dipanggil Puan Glory, seorang pemberi pinjaman swasta yang meminjamkan saya pinjaman sebanyak Rp500,000,000 tanpa tekanan, pada kadar faedah 2% yang merupakan kadar yang berpatutan untuk saya.

  Selepas memindahkan kredit saya ke akaun bank saya, saya sangat terkejut apabila saya menyemak baki akaun bank saya dan mendapati bahawa jumlah saya memohon, telah dipindahkan terus ke akaun saya, oleh puan Glory, tanpa berlengah-lengah. Jadi saya berjanji kepada puan Glory bahawa saya akan berkongsi berita baik agar orang ramai mendapat pinjaman mudah tanpa tekanan. Jadi, jika anda memerlukan sebarang pinjaman, sila hubungi Puan Glory melalui email: gloryloanfirm@gmail.com

  Saya menggunakan masa ini untuk memaklumkan kepada anda semua bahawa anda boleh menghubungi saya melalui e-mel saya: dewiputeri9@gmail.com atau anda boleh menghubungi Nur Izzatul Azira Ismail, dari Malaysia yang memperkenalkan saya dan memberitahu saya mengenai Puan Glory, Dia juga mendapat pinjaman dari Puan Glory, Anda juga boleh menghubunginya melalui e-mel: utariwirmayaty@gmail.com Kini, semua yang saya lakukan adalah cuba untuk memenuhi pembayaran pinjaman saya yang saya hantar terus ke akaun bulanan.

  Nota: Tiada yuran insurans, yuran pendaftaran atau yuran pemindahan.

  Saya ingin mengucapkan terima kasih kepada Allah SWT kerana menggunakan puan Glory untuk mengubah kisah kewangan saya dan kini saya seorang pemilik perniagaan saya yang bangga, semoga Allah terus memberkati Puan Glory dan terus menggunakannya untuk membantu kita semua dalam kesulitan kewangan

  ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...