Bursa Malaysia

top_rightads

Monday, February 27, 2012

TM Cadang Pembayaran Semula Modal 30 Sen Sesaham

6 Rabiulakhir 1433

KUALA LUMPUR, 24 Feb,2012- Telekom Malaysia Bhd (TM) telah mencadangkan pembayaran semula modal kepada pemegang sahamnya iaitu kira-kira RM1.073 bilion atau 30 sen sesaham.
Dalam kenyataan kepada Bursa Malaysia Jumaat, syarikat berkata cadangan pembayaran semula modal itu akan dibiayai menerusi baki tunai sedia adanya iaitu RM4.213 bilion pada 31 Dis, 2011.

TM berkata bersama-sama dengan dividen akhir satu tier untuk tahun kewangan 2011 iaitu 9.8 sen sesaham, jumlah agihan tunai kepada pemegang saham akan berjumlah RM1.423 bilion, atau 39.8 sen sesaham.

TM juga bercadang membuat pindaan kepada Memorandum dan Artikel Persatuannya bagi memudahkan cadangan pembayaran semula modal berkenaan.
 Cadangan pembayaran semula modal itu adalah seiring dengan objektif rangka kerja pengurusan modalnya yang melibatkan pemulangan tunai yang melebihi keperluannya kepada pemegang saham, katanya.

 Sumber- BERNAMA

1 comment:

 1. Hello Kekasih di dalam Kristus,
  Saya Menteri VICTORIA Osteen, Isteri kepada Pastor Joel Osteen Pastor Kanan Gereja Lakewood, gereja Protestan yang terbesar di Amerika Syarikat, Kami datang bersama-sama dan melihat bahawa sesetengah orang memerlukan sedikit bantuan kewangan dan bantuan jadi kami mengambil keputusan untuk membentuk sebuah syarikat pinjaman yang memberi manfaat oleh semua orang di atas 18, anda adalah daripada tidak penting tetapi apa yang kita jaminan anda adalah bahawa anda layak untuk pinjaman, anda mendapatkannya penghantaran hari yang sama ke akaun bank anda dengan syarat,
  Kadar faedah yang rendah sebanyak 2%
  Syarat-syarat pinjaman yang fleksibel dan bayaran bulanan

  Hubungi syarikat pinjaman secara sah dan secara rasmi berlesen yang ialah Victoria Osteen Firma Pinjaman, A christian dibina Syarikat Pinjaman.
  Untuk maklumat lanjut e-mel- victoriaosteenloanfirm@gmail.com

  ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...