Bursa Malaysia

top_rightads

Monday, December 14, 2015

Kerajaan Digesa Umumkan Pelan Pulihkan Nilai Ringgit

2 Rabiul Awal 1437

Kerajaan diminta menggariskan langkah-langkah bagi memulihkan nilai ringgit pada kadar yang lebih munasabah. Ini bagi membolehkan ringgit dinilai pada kadar yang sewajarnya dan bukannya berdasarkan spekulasi semata-mata.

Kedudukan nilai ringgit yang rendah bakal mengurangkan kuasa beli negara apabila melakukan perdagangan antarabangsa. Negara terpaksa menawarkan kuantiti yang banyak jika hendak melakukan eksport bagi mendapatkan sejumlah pendapatan yang tertentu befrbanding sebelum ini.

Para ahli politik juga digesa tidak mudah mengalihkan isu dari fakta yang sebenar. Jika elok katakan elok dan jika sebaliknya, nyatakan dengan jujur agar rakyat memahami dan masalah kita sama-sama atasi bersama. Jika ini dapat dilakukan, sudah tentu kita dapat menyelesaikan masalah ekonomi dengan baik tanpa melibatkan polemik yant tidak berkesudahan.

Wallahualam

1 comment:

  1. Ass...saya tidak menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini dan ini semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya yang dulunya bukan siapa-siapa bahkan saya juga selalu dihina orang dan alhamdulillah kini sekaran saya sudah punya segalanya,itu semua atas bantuan beliau.Saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH RAWA GUMPALA atas bantuan nomor dan dana ghaibnya,alhamdulillah kini saya sudah bisa membuka usaha kembali yang dulunya pakum karna masalah faktor ekonomi dan kini kami sekeluarga sudah sangat serba berkecukupan dan tidak pernah lagi hutang sana sini,,bagi anda yang punya masalah keuangan jangan sungkan-sungkan untuk menhubungi MBAH RAWA GUMPALA karna insya allah beliau akan membantu semua masalah anda dan baru kali ini juga saya mendaptkan para normal yang sangat hebat dan benar-benar terbukti nyata,ini bukan hanya sekedar cerita tapi inilah kisah nyata yang benar-benar nyata dari saya
    (((( BUKA BLO DANA GHAIB DAN NOMOR GHAIB MBAH RAWA GUMPALA ))))    Ass...saya tidak menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini dan ini semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya yang dulunya bukan siapa-siapa bahkan saya juga selalu dihina orang dan alhamdulillah kini sekaran saya sudah punya segalanya,itu semua atas bantuan beliau.Saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH RAWA GUMPALA atas bantuan nomor dan dana ghaibnya,alhamdulillah kini saya sudah bisa membuka usaha kembali yang dulunya pakum karna masalah faktor ekonomi dan kini kami sekeluarga sudah sangat serba berkecukupan dan tidak pernah lagi hutang sana sini,,bagi anda yang punya masalah keuangan jangan sungkan-sungkan untuk menhubungi MBAH RAWA GUMPALA karna insya allah beliau akan membantu semua masalah anda dan baru kali ini juga saya mendaptkan para normal yang sangat hebat dan benar-benar terbukti nyata,ini bukan hanya sekedar cerita tapi inilah kisah nyata yang benar-benar nyata dari saya.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...