Bursa Malaysia

top_rightads

Saturday, April 4, 2015

Dana Bumiputera Al-Ansar Dilancar

14 Jamadil Akhir 1436

Datuk Seri Najib Tun Razak telah melancarkan Dana Bumiputera Al-Ansar Lembaga Tabung Haji (TH) berjumlah RM200 juta, bagi memperkasa dan meningkatkan ekonomi usahawan Bumiputera muslim di negara ini.

Beliau berkata pelaksanaan dana di bawah akaun pelaburan terhad serta patuh syariah yang pertama di Malaysia itu diharap memangkin pembangunan usahawan perusahaan kecil dan sederhana (PKS) untuk bersaing di peringkat lebih tinggi.

Tambah beliau, dana berkenaan akan membantu usahawan dari segi modal kerja, pembiayaan kontrak dan perbelanjaan modal, melalui kenyataan  yang telah dikeluarkan oleh BERNAMA.

"Saya yakin bahawa usaha TH ini akan dapat bukan sahaja melahirkan lebih ramai usahawan tetapi juga membawa mereka yang sudah terlibat dalam bidang perniagaan akan dapat pergi ke tahap yang lebih tinggi.

"Mudah-mudahan mereka bukan tergolong dalam kumpulan 'micro enterprise' tetapi menjadi PKS dan seterusnya menjadi syarikat yang lebih besar serta disenarai di bursa dan bersaing di persada antarabangsa," katanya ketika berucap melancarkan dana berkenaan di bangunan Parlimen pada Khamis lalu.

Sumber berita dipetik dari BERNAMA.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...